Zelfvertrouwen bij kinderen door Breinbaas
Zelfvertrouwen bij kinderen door Breinbaas

Zelfvertrouwen voor je kind met Breinbaas

Ieder kind gun je zelfvertrouwen

Als ouder gun je je kind een gezonde dosis zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld. Door allerlei factoren is dit soms niet het geval. Kinderen twijfelen aan zichzelf, vergelijken zich met anderen of kijken vooral naar wat er niet goed gaat. Het is een uitdaging voor een kind om zichzelf in onze snelle, op prestatiegerichte maatschappij, staande te houden. 

Breinbaas helpt kinderen met het opbouwen van zelfvertrouwen

Breinbaas werkt van binnenuit aan een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen. Een Breinbaas weet, voelt, ervaart en beleeft dat hij of zij goed genoeg is. En dat het van binnenuit komt. Zelfvertrouwen opbouwen is een inside job. Je hebt er feitelijk niemand voor nodig! En geen prestaties, je bent al je unieke zelf. Breinbaas werkt door middel van hypnose en visualisatietechnieken aan een sterke binnenkant. Een doorleefd gevoel van goed genoeg zijn, dat is onze missie voor de volgende generatie. Je hart volgen, je eigen pad lopen en je passie volgen. En leren van fouten ondertussen, lief zijn voor jezelf. Je eigen waarde zien en voelen, je talenten ontdekken en vooral doen wat je leuk vindt.

Hypnose voor kinderen

Hypnose geeft ons via ontspanning, beelden en emoties toegang tot ons onderbewustzijn. Dit doen we middels een ontspannen toestand, die we trance noemen. Klinkt misschien spannend, maar is het niet. Bij kinderen kan het zo makkelijk zijn als, ‘Sluit je ogen en stel je eens voor dat je op je lievelingsplek bent’.  Als jij helemaal in een film zit en je omgeving minder opmerkt, is dit ook een trance toestand. Het gaat om gefocuste aandacht met verminderd bewustzijn voor de omgeving.

Door gebruik te maken van hun fantasie en hun verbeeldingskracht gaat de kinderen met Breinbaas hiermee aan de slag. Door de 5 fundament Breinbaas luisteravonturen leren ze de basis van controle over jezelf, wat uiteindelijk resulteert in een fijn gevoel en dus zelfvertrouwen bij je kind. Denk hierbij aan ademhalingstechnieken, omgaan met je emoties en je krachtig en sterk voelen. Kinderen luisteren deze luisteravonturen bij voorkeur 2 weken dagelijks hooguit 15 minuten en daarna weten de meeste breinbazen zelf wel wat en wanneer ze een breinbaas kunnen gebruiken. Na de fundament cursus zijn er aanvullende modules beschikbaar die op thema gekozen kunnen worden, die invloed hebben op zelfvertrouwen, rust en ontspanning, emoties reguleren of slaap bijvoorbeeld.

Een mama van een Breinbaas van 8 jaar:

“Mijn dochter vindt de Breinbaas luisteravonturen geweldig. Ze noemt het mediteren voor het slapen gaan om een Breinbaas te worden. Ik merk aan haar dat ze met name minder moeite heeft om nieuwe dingen te proberen. Een half jaar heeft haar skateboard in de gang gestaan, maar nu is ze iedere dag aan het oefenen. Ze geeft niet op, wordt er steeds beter in en het wordt leuker en leuker! Erg fijn om haar zo trots te zien genieten buiten!”

Inspiratie

Laatste blog berichten

Rechtstreeks contact met Dominiek of een vraag?

Breinbaas

Wordt jouw kind een breinbaas?