Dit zeggen onze kinderen

Breinbazen aan het woord:

Je gunt je kind een gezonde dosis zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld. Door allerlei factoren is dit soms niet het geval. Kinderen twijfelen aan zichzelf, vergelijken zich met anderen of kijken vooral naar wat er niet goed gaat. Het is een uitdaging voor een kind om zichzelf in onze snelle, op prestatiegerichte maatschappij, staande te houden.

Breinbaas werkt van binnenuit aan een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen. Een Breinbaas weet, voelt, ervaart en beleeft dat hij of zij goed genoeg is. En dat het van binnenuit komt. Zelfvertrouwen opbouwen is een inside job. Je hebt er feitelijk niemand voor nodig! En geen prestaties, je bent al je unieke zelf.

Mentaal sterker worden

Emoties reguleren

Liefde voor zichzelf

Stress los laten en ontspannen

Breinbaas geeft

Positieve gedachten

Praten helpt dan niet altijd. Kinderen en vooral jongeren weten vaak dat angsten niet reëel zijn, maar ze voelen levensecht. Ze kunnen het niet weg beredeneren en nemen jouw argumenten niet voor waarheid aan. In de breinbaas Fundament cursus gaan voelen, ervaren en beleven dat ze veilig zijn. doen we dat? 5 breinavonturen vormen de basis; ademhalingstechnieken, omgaan met je emoties, je krachtig en sterk voelen en hulpbronnen aanboren. Kinderen luisteren ze bij voorkeur 2 weken dagelijks hooguit 15 minuten en daarna weten de meeste breinbazen zelf wel wat en wanneer ze een breinbaas kunnen gebruiken. Na de fundament cursus zijn er aanvullende modules beschikbaar die op thema gekozen kunnen worden.

Breinbaas

Breinbaas helpt met het zowel lichamelijk als geestelijk ontspannen. Spanningen uit je lijf weg laten vloeien en je hoofd lekker leeg maken. Tegelijkertijd kunnen we werken aan de mogelijk onderliggende oorzaken van het slecht slapen, zoals angsten, zorgen of overprikkeling.

Door de breinavonturen zijn al vele kinderen beter gaan slapen:

  • Een puber valt al tijdens de luisteroefening in slaap terwijl ze eerder minsten een uur nog ligt na te denken
  • Een moeder vertelt dat haar kind dieper en sneller inslaapt na het luisteren van een breinavontuur
  • Een moeder die zelf samen met haar kind luistert in de avond en zo mee afschakelt met haar kind.
  • Een jongen met langdurige slaapproblemen door een angstig gevoel in bed, vertelt ‘Ik luister nu die brainavonturen niet meer, want als ik ga liggen ga ik mijn eigen verhalen bedenken. Dat angstige gevoel is er niet meer!’

Breinbaas, 8 jaar

“Mijn dochter is altijd een piekeraar geweest en kon nieuwe dingen heel eng vinden en dat lang blijven vinden. Totdat we Breinbaas gingen luisteren. Eerst 2 weken elke avond voor het slapen gaan, ik luisterde in bed gezellig met haar mee. En daarna wilde ze zeker 2 maanden alleen maar inslapen met een Breinbaas,. Langzaam merkte ik dat ze steviger werd, dapperder en bij enge dingen herstelde ze sneller, Lang leve Breinbaas!”

Breinbaas, 10 jaar

“Mijn dochter vindt de breinavonturen geweldig. Ze noemt het mediteren voor het slapen gaan om een Breinbaas te worden. Ik merk aan haar dat ze met name minder moeite heeft om nieuwe dingen te proberen. Een half jaar heeft haar skateboard in de gang gestaan, maar nu is ze iedere dag aan het oefenen. Ze geeft niet op, wordt er steeds beter in en het wordt leuker en leuker! Erg fijn om haar zo trots te zien genieten buiten!”

Wordt jouw kind een breinbaas?