Patroon doorbrekingen
Patroondoorbrekingen: de sleutel tot hypnotisch taalgebruik

Patroondoorbrekingen klinken misschien niet als het meest spannende onderwerp, maar ze zijn cruciaal in de wereld van hypnose. De komende tijd neem ik jullie mee in de principes van hypnotisch taalgebruik. Naast de ontspannen gefocuste toestand en visualisatie is hypnotisch taalgebruik een drijvende kracht achter de werking van hypnose.

Als hypnotherapeut ben je een ambassadeur voor verandering. Door toegang te krijgen tot het krachtige onbewuste brein, ontdekken we een schat aan mogelijkheden waarvan we ons nog niet bewust zijn. En die verandering kan snel gaan. 

Negatieve patronen doorbreken

Deze week sprak ik een moeder wiens dochter was uitgevallen op school. Een slecht zelfbeeld, zich vergelijken met anderen en de druk niet aankunnen speelden hierbij een rol. Na het luisteren van een gratis oefening voor pubers op YouTube, zei ze ergens in die week tegen haar moeder: “Eigenlijk ben ik gewoon goed zoals ik ben.” Moeder vertelde me dat dit haar emotioneerde. Wat je wilt dat je kind beseft en voelt, heb je al honderden keren gezegd en uitgelegd, maar nu kwam het op een andere manier binnen en het kwartje viel. Jij bent oké en jij mag jouw unieke zelf zijn. Door allerlei uitdagingen in het leven van onze kinderen lijkt die basis juist de grootste worsteling.

Positieve overtuigingen

Door positieve overtuigingen over het zelf en de wereld als het ware te installeren in het onderbewustzijn met hypnosemeditaties, kan een hele belevingswereld veranderen. Je brein gaat op zoek naar andere signalen en je zult de wereld daadwerkelijk anders gaan zien, terwijl alles om je heen precies hetzelfde blijft. Het is magisch. Je kunt jezelf sterker maken, gelukkiger, afscheid nemen van dingen waar je last van hebt, en je kunt het helemaal zelf doen! Van binnen, door gefocuste aandacht en ontspanning en de juiste zorgvuldig uitgekozen woorden.

In de Breinbaas oefeningen is over elk woord nagedacht. Alles draagt bij aan verandering en zelfregie; jij kunt het zelf, jij bent oké en jij mag alles zijn. We suggereren met onze woorden steeds die verandering. Dit principe kun jij zelf ook direct toepassen, bij je kind of je cliënten, met het principe van patroondoorbrekingen uit de Ericksoniaanse hypnotherapie. Hiermee suggereer je dát er iets gaat veranderen en stel je het brein in om signalen te zoeken naar het wanneer.

Voorbeeld van Patroondoorbrekingen

Mijn zoon at eerder slecht en wilde niets proeven. In plaats van te bevestigen dat dit bij mij vroeger ook zo was, zei ik hem:

“Bij veel kinderen verandert dit op een gegeven moment. Ik ben benieuwd wanneer dat bij jou gebeurt. Zou het in één keer veranderen of zou het in kleine stapjes beginnen? Zou het plotseling zijn of zouden we het aan voelen komen? Ik ben echt benieuwd.”

Ik heb dit herhaald en herhaald, want we weten dat de hersenen leren door herhaling. Op een dag zei hij: “Mama, de dag is vandaag. Ik heb zin om dit te proeven!” Ondertussen ondersteunde ik dit nog door kleine veranderingen groot te maken. Ik zei dan bijvoorbeeld dat ik zag dat hij meer interesse leek te hebben en langer naar iets bleef kijken. En dat de volgende stap volgens mij zou zijn dat hij zin zou krijgen om er een hap van te nemen.

Patroondoorbrekingen. Klinkt misschien niet spannend, maar dat zijn ze wel!

Blijf op de hoogte voor meer informatie over de wondere wereld van hypnotisch taalgebruik. Waarschuwing: als je er eenmaal op focust, kun je het niet meer negeren. 😉 

Wil je zelf aan de slag met hypnose en patroondoorbrekingen? Schaf dan nu de Breinbaas module aan en ontdek de kracht van je onderbewustzijn!

Inspiratie

Laatste blog berichten

Rechtstreeks contact met Dominiek of een vraag?

Breinbaas

Wordt jouw kind een breinbaas?