Interview met Pascale Bruinen

Deze week doen we het eens helemaal anders! De blog van deze week staat namelijk in het teken van een ontzettend tof interview met Pascale Bruinen. 

Wie is Pascale en wat doet zij zo goed?

Pascale Bruinen is schrijver, spreker en coach gespecialiseerd in gezondheidsbevordering door mindsetoptimalisatie en mentale prehabilitatie. In haar laatst geschreven boek, genaamd ‘Zelfherstel van binnenuit’, vertelt Pascale hoe je je denk-, voel-  en verbeeldingskracht bewust kunt inzetten om je gezondheid en leven zo positief mogelijk sturing te geven. Pascale is zelf het levende voorbeeld, want ze heeft door haar gedachten en positieve verwachting haar eigen genezingsproces een flink positieve stimulans gegeven! Dit is namelijk de kern van haar meest recent geschreven boek. 

Over haar boek heeft ze op indrukwekkende plekken lezingen mogen houden, zoals het Zuyderland Ziekenhuis tot organisaties als de Politie Eenheid Limburg en de Lionsclub. Pascale heeft haar carrière als voormalig officier van justitie verlaten om haar passie te volgen en is nu de oprichter van de Academie voor Zelfherstel, een online kenniscentrum dat methoden voor zelfzorg en zelfherstel geeft die wetenschappelijk onderbouwd zijn. 

Wat kun je verwachten in het interview?

In het interview dat ik met Pascale heb gehouden, vertelt ze over haar boek ‘Zelfherstel van binnenuit’ en wat hersentraining zoals meditatie, affirmaties en visualisaties voor haar eigen ziekteproces hebben betekend. 

“Het doel was voor mij om heel ontspannen en vol vertrouwen de operatiekamer in te gaan”.

Daarnaast vertelt Pascale ook over alle wetenschappelijke kennis die ze daarna heeft verzameld om te begrijpen waarom bepaalde dingen zo zijn en hoe dat zo kan zijn. Ook vertelt ze hoe je met je gedachten invloed kunt uitoefenen op je fysieke lichaam. 

“Als we ons goed voelen en een positieve mindset hebben, dan produceren we andere stoffen zoals ‘feel good’ hormonen dan dat we angstig zijn, dan produceren we stress hormonen.” 

Voor jou interessant!

Dit interview bevat informatie dat iedereen zou moeten weten over zelfregie en dat we zoveel meer kunnen met onze mindset dan dat waarschijnlijk de meeste mensen weten. Ook ik ben nieuwe dingen te weten gekomen. Ik wist van tevoren bijvoorbeeld niet dat een positieve verwachting over een operatie, wetenschappelijk bewezen positieve effecten hebben op je herstel. Deze positieve effecten kunnen zijn: minder bloedverlies, mooier herstellende littekens en kortere opnameduur. Wist jij dat?

Belang voor breinbazen

Het sterkt me enorm in de missie om door middel van Breinbaas Academy kinderen zo vroeg mogelijk bekend te maken met hersentraining, zodat ze het kunnen gebruiken wanneer ze het nodig hebben. Het heeft mij persoonlijk ook veel gebracht, hierover vertel ik een andere keer meer. 

Voor nu wens ik jullie veel luisterplezier en laat me gerust weten wat je heeft geïnspireerd.

Warme groet, 

Dominiek

 

Inspiratie

Laatste blog berichten

Rechtstreeks contact met Dominiek of een vraag?

Breinbaas

Wordt jouw kind een breinbaas?

EINDEXAMEN MODULE

Eindexamen stress?

Nieuw: Eindexamen Module
Deze module helpt jou afstuderen als een (Brein)baas!