Hypnose meditatie voor kinderen
Hypnose meditatie voor kinderen
Misvattingen over hypnose meditatie voor kinderen

Er zijn zoveel misverstanden over hypnose. Dat je de controle kwijt raakt, dat je erin kan blijven hangen, dat je mensen dingen kunt laten doen die ze niet willen. Dat komt voor een groot deel door de entertainment hypnose, maar ook films, series en (kinder)boeken doen een duit in het zakje als het gaan om het dramatiseren van dat wat hypnose meditatie is. 

Visualiserende ervaring

Medische hypnose en zoals wij het in de Breinbaas Academy inzetten voor kinderen heeft daar niets mee te maken. Wij gebruiken hypnose als een visualiserende ervaring, die ervoor kan zorgen dat dingen anders ervaren kunnen gaan worden door kinderen. We gebruiken ons eigen brein, onze fantasie en verbeelding, om oplossingen te bewerkstelligen en het brein anders te programmeren van binnenuit. 

Je kunt met hypnose meditatie je diepste overtuigingen aanboren en veranderen, controle over je brein gaan ervaren en geluk, ongeacht de situatie in je buitenwereld.  Dat doen we door het onbewustzijn aan te spreken, die verantwoordelijk is voor 95% van ons gedrag. 

Gefocuste aandacht op het positieve

Hypnose meditatie van Breinbaas geeft kinderen via ontspanning, beelden en emoties toegang tot ons onderbewustzijn. Dit doen we middels een ontspannen toestand, die we trance noemen. Klinkt misschien spannend, maar is het niet. Bij kinderen kan het zo makkelijk zijn als, ‘Sluit je ogen en stel je eens voor dat je op je lievelingsplek bent’. Als jij helemaal in een film zit en je omgeving minder opmerkt, is dit ook een trance toestand. Het gaat om gefocuste aandacht met verminderd bewustzijn voor de omgeving. 

In die gefocuste aandacht werken we bijvoorbeeld met visualisaties om tot veranderingen te komen.  In hypnose meditatie leren kinderen bijvoorbeeld hun zorgen mee te geven aan een luchtballon, hun lijf te vullen met kleuren uit de regenboog die ze allerlei mooie eigenschappen meegeven of nare gevoelens een kleur en vorm te geven en die gevoelens zo te transformeren. En het mooie is, je brein maakt geen onderscheid tussen iets wat je echt ziet, of iets wat je je levendig inbeeldt. 

Volledig ontspannen

Als jij je helemaal ontspant en naar je favoriete plek zweeft en daar geniet van het uitzicht, zal je brein dit verwerken alsof je er echt bent, je lichaam zal andere hormonen gaan aanmaken en je verandert je realiteit. In trance toestand sta je open voor suggesties en dus sturen we naar een positieve uitkomst en toekomst, bijvoorbeeld, ‘wanneer je je ogen sluit en naar je favoriete plek gaat, zul je merken dat je lichaam als vanzelf rustiger wordt’. 

Je gaat ervaren dat je zelf regie kunt voeren over je lijf en je hoofd en dat is een krachtige beschermer om goed om te gaan met toekomstige moeilijkheden. Als de veiligheid en kracht in jezelf zit en jij er toegang tot hebt, zul je stevig staan en vertrouwen hebben dat je de wereld aan kan. 

De mogelijkheden van hypnose meditatie voor kinderen

De mogelijkheden van hypnose meditatie voor kinderen zijn eindeloos. De creativiteit van kinderen is eindeloos. Daar spelen we bij Breinbaas op in. We maken gebruik van deze kracht om kinderen aan te zetten tot zelfregie en ze een gevoel van meesterschap mee te geven. Het is fijn en leuk om te doen en nee, je kunt er niet in blijven hangen. Je kunt direct starten of probeer onze gratis aflevering eerst uit. Gewoon thuis, wanneer jij het wil. En niemand hoeft het te weten, je hoeft er geen school door te missen of afspraken voor te maken. 

Dat is de Breinbaas Academy, wordt een breinbaas op jouw eigen tempo.

Vragen over hypnose meditatie voor kinderen? Ga naar het contactformulier, we beantwoorden ze graag!

Breinbazen 7 en 9:

“Wauw, dat was echt super fijn en rustgevend om te doen. Het is zo fijn dat je zo langzaam praat en die mooie muziek, zo kon ik me goed concentreren en voelen wat ik voelde. En mama had de telefoon weggelegd en toen leek het alsof er iemand overal om mij heen aan het praten was en dat was zo fijn.. ik lag bijna echt te slapen… We kunnen niet wachten op de volgende”

 

Dit zeggen de Breinbaas kinderen:

Manon, 15 jaar
"Ik begon met Breinbaas toen ik me echt niet lekker in me vel voelde en vanaf de dag dat ik begon met luisteren viel ik al heel fijn in slaap en zo werd ik de volgende ochtend ook wakker. Ik heb heel veel geleerd van Breinbaas en voel ik me nu heel erg lekker in mijn vel!"
Philein, 10 jaar
"Het valt me op dat ze meer geaard is, dat ze steviger met haar voeten op de grond staat. Als er nu in de ochtend iets niet loopt zoals zij wil, kan ze daar mee omgaan terwijl dat voorheen tot heftige emoties had geleid. We zitten op een Breinbaas al een heel eind op de goede weg!"
Mees, 9 jaar
" Onze zoon heeft ontzettend veel gehad aan het luisteren van de Breinbaas verhalen. Hij kon beter in slaap vallen, leerde omgaan met angstige momenten en durfde zijn verdriet met ons te delen. We zijn de Breinbaas verhalen eeuwig danbaar. Ze hebben onze zoon geholpen om weer vrolijker in het leven te staan. "
Koen, 12 jaar
"Ik durfde niet goed te gaan slapen omdat ik me dan raar voelde. Als mama er bij kwam liggen, was dat gevoel weg en kon ik wel slapen. Omdat ik dat niet meer wilde, ben ik begonnen met Breinbaas en dat hielp snel en goed. Ik sliep meestal al voordat het verhaal stopte en toen ik 2 keer had geluisterd ben ik eigen verhalen in mijn hoofd gaan verzinnen. Het gevoel is nu weg, ik heb het gewoon niet meer… "
Valentijn, 8 jaar
"Ik had heel erg pijn aan mijn vinger omdat ik tussen de deur had gezeten. Ik wilde eigenlijk niet echt perse Breinbaas luisteren, maar ik deed het toch omdat er niks anders was wat kon helpen. Ik vond het een gek verhaal, over een helper die naar binnen gaat en pijn weg doet, maar het hielp eigenlijk wel.."
Bo, 12 jaar
"ik kon al een week niet lekker slapen kon toen zei mama dat ik breinbaas kon luisteren en het hielp goed en als ik het voor het slapen luisterden sliep ik altijd beter want het is heel rustgevend en dan val ik in slaap en kon de verhalen vaak niet helemaal afluisteren omdat ik dan al in slaap was"
Broers van 12 en 16 jaar
"Wij wisten in het begin echt niet wat we ervan moesten verwachten, maar toen we de instructie filmpjes uitvoerden kwamen wij flink tot rust en dit helpt ons nog steeds veel, vooral op school omdat wij daar vaak stress hebben voor het leren van schoolvakken en de cursus heeft ons hier enorm bij geholpen om hier weer motivatie voor te hebben."
Mijntje, 7 jaar
“Mijn dochter vindt de breinavonturen geweldig. Ze noemt het mediteren voor het slapengaan om een Breinbaas te worden. Ik merk aan haar dat ze met name minder moeite heeft om nieuwe dingen te proberen. Een half jaar heeft haar skateboard in de gang gestaan, maar nu is ze iedere dag aan het oefenen. En ze geeft niet op, wordt er steeds beter in en het wordt leuker en leuker. Erg fijn om haar trots te zien genieten buiten”
Vorige slide
Volgende slide

Inspiratie

Laatste blog berichten

Rechtstreeks contact met Dominiek of een vraag?

Breinbaas

Wordt jouw kind een breinbaas?

EINDEXAMEN MODULE

Eindexamen stress?

Nieuw: Eindexamen Module
Deze module helpt jou afstuderen als een (Brein)baas!