Hulp bij slaapproblemen van kinderen
Hulp bij slaapproblemen van kinderen

Talloze keren uit bed komen, gedachten niet kunnen loslaten, enge dromen hebben of de rust niet kunnen vinden om naar bed te gaan. Er kunnen allerlei redenen zijn waarom het naar bed gaan niet gaat zoals je zou willen voor je kind of puber. Nachtrust is heel belangrijk voor ons allemaal. Slaapproblemen kunnen daarom zowel voor ouders als kinderen erg frustrerend zijn.

Oorzaak en oplossing

Angsten en piekeren kunnen een grote rol spelen bij slaapproblemen, net zoals het nog niet volledig verwerken van de drukte en prikkels van de dag, waardoor het moeilijk is de rust te vinden om in slaap te vallen. Ontspanningsoefeningen kunnen daarbij helpen, samen met opvoedkundige tips voor de aanpak van slaapproblemen en het bevorderen van een goede slaaphygiëne.

Breinbaas helpt je zowel lichamelijk als geestelijk te ontspannen. Je kunt de spanningen uit je lijf laten vloeien en je hoofd écht leegmaken. Tegelijkertijd richten we ons op mogelijke onderliggende oorzaken van slaapproblemen, zoals angsten, zorgen of overprikkeling.

Slaap ervaringen

Door de luisteravonturen zijn al veel kinderen beter gaan slapen. Hieronder hebben we een paar voorbeelden op een rijtje gezet:

  • Een puber valt tijdens de luisteroefening al in slaap, terwijl ze voorheen minstens een uur nog lag na te denken.
  • Een moeder vertelt dat haar kind dieper en sneller in slaap valt na het luisteren van een luisterverhaal.
  • Een moeder vertelt dat het samen ‘s avonds beluisteren van een luisterverhaal, de moeder en kind samen mentaal en emotioneel tot rust komen.
  • Een jongen met langdurige slaapproblemen, veroorzaakt door een angstig gevoel in bed, vertelt: ‘Ik luister nu niet meer naar die breinavonturen. Als ik ga liggen, bedenk ik mijn eigen verhalen. Dat angstige gevoel is verdwenen!’
 
Hoe wij jullie kunnen helpen

De Breinbaas Fundament cursus omvat 5 luisteroefeningen van 10 tot 18 minuten. Onze ervaring leert dat positieve effecten op korte termijn merkbaar kunnen zijn. Tegelijkertijd geldt: oefening baart kunst, en herhaling is essentieel om nieuwe overtuigingen te installeren met betrekking tot slaap. Indien nodig kunnen na de basiscursus aanvullende specifieke modules worden aangeschaft.

Vergeet slaapproblemen en ontdek de kracht van ontspannen met Breinbaas! Met onze GRATIS luisteroefening kom je erachter hoe jouw kind de ‘baas’ van zijn of haar eigen ‘brein’ kan worden. Neem vandaag de eerste stap in de goede richting van een betere nachtrust!

Breinbaas, 10 jaar 

“Mijn dochter is altijd een piekeraar geweest en kon nieuwe dingen heel eng vinden en dat lang blijven vinden. Totdat we Breinbaas gingen luisteren. Eerst 2 weken elke avond voor het slapen gaan, ik luisterde in bed gezellig met haar mee. En daarna wilde ze zeker 2 maanden alleen maar inslapen met een Breinbaas. Langzaam merkte ik dat ze steviger werd, dapperder en bij enge dingen herstelde ze sneller, Lang leven Breinbaas!”

Inspiratie

Laatste blog berichten

Rechtstreeks contact met Dominiek of een vraag?

Breinbaas

Wordt jouw kind een breinbaas?