Het ontstaan van Breinbaas Academy
Het ontstaan van Breinbaas

Toen ik voor het eerst in aanraking kwam met hypnose, voelde ik gelijk de ‘klik’. Dit was de missing link, een krachtige aanvulling vanuit het onderbewustzijn om kinderen te voorzien van handvatten waar ze hun hele leven mee vooruit konden. Hiermee kon ik kinderen in contact brengen met hun binnenwereld en ze hier controle over geven.

Als kinderpsycholoog ben ik zowel wetenschappelijk als spiritueel geïnteresseerd. Hypnose en visualiseren zorgden voor een kraakheldere missie en in coronatijd werd de Breinbaas Academy geboren.

Ik wist altijd al dat ik kinderpsycholoog wilde worden. Dat is een enorme luxe als jong persoon, om niet te hoeven zoeken naar wat je wil maar het direct te vinden. In mijn carrière heb ik verschillende werkplekken gehad, waaronder een Blijf van mijn Lijf huis en werkte ik een aantal jaar in de dak- en thuislozenopvangen. Hier leerde ik om het gesprek met allerlei soorten mensen in allerlei soorten situaties aan te gaan.

Steeds jongere cliënten

Uiteindelijk ging ik werken als preventiemedewerker bij de GGZ. Daar werkte ik voor het eerst met (KOPP) kinderen. Vanuit deze rol stroomde ik door in de kinderpsychiatrie. In deze rollen begon me op te vallen dat ik steeds jongere kinderen in de praktijk zag komen met allerlei soorten klachten gericht op presteren, de buitenwereld, het gevoel niet goed genoeg te zijn of ergens niet bij te horen. In deze tijd leerde ik ontzettend veel over kinderen en hun brein, over ouders en verschillende problematieken en (trauma)therapieën.

Snellere en praktischere zorg

Na 11 jaar voelde ik een verlangen iets anders te gaan doen. Toen ben ik bij de huisarts gaan werken als POH. Samen met de huisarts en gemeenten hebben we de zorg voor kinderen toegankelijker gemaakt door snellere, laagdrempelige maar wel kwalitatieve zorg te leveren. Daar kwam mijn preventiehart weer naar boven en de gedachte: als je er snel bij bent, kun je met een paar gesprekken heel veel bereiken.

Hypnotherapie

Zo werd het eerste zaadje geplant voor een preventief hulpmiddel dat kinderen op een vroege leeftijd al leert om met hun onzekerheden, angsten en emoties om te gaan. In mijn werk zie ik veel kinderen met bijvoorbeeld somatische klachten. De verschillende aspecten van de medische hypnotherapie bleken zo waardevol en laagdrempelig inzetbaar, dat dit de basis vormt van de Breinbaas methode, die veel breder inzetbaar is. Hier kun je direct aan de slag zónder te moeten wachten tot zich klachten voordoen. Met behulp van visualisaties kunnen kinderen aan de slag gaan om naar binnen te keren en daar in hun eigen omgeving krachtbronnen te vinden en hun emoties te leren reguleren.

Breinbaas: a way of life

Uiteindelijk mag de Breinbaas methode  een ‘way of life’ worden, waarbij kinderen en jongeren steeds nieuwe gereedschappen in hun rugzakje stoppen waar ze gebruik van kunnen maken.  Deze tools helpen ze om op te groeien tot veerkrachtige individuen die zichzelf op waarde weten te schatten en die hun eigen dromen en ambities durven te volgen zonder zich druk te maken over wat de buitenwereld daar misschien van vindt.

Met het starten van de Breinbaas Academy heb ik precies hetzelfde gedaan: gekozen voor daar waar mijn passie ligt en al mijn levenslessen die ik geleerd heb, en nog steeds leer, doorgeven aan de jeugd.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de Breinbaas Academy? Volg ons dan op de voet via social media.

Inspiratie

Laatste blog berichten

Rechtstreeks contact met Dominiek of een vraag?

Breinbaas

Wordt jouw kind een breinbaas?

EINDEXAMEN MODULE

Eindexamen stress?

Nieuw: Eindexamen Module
Deze module helpt jou afstuderen als een (Brein)baas!