Angst bij kinderen
Angst bij kinderen

Niet alleen naar boven toe durven, faalangst op school, of moeite met onbekende mensen of situaties. Pubers ervaren vaak de angst om ergens niet bij te horen, uitgelachen te worden of prestaties niet te kunnen halen. Daarnaast kunnen ook grotere angsten een rol spelen, bijvoorbeeld over bepaalde situaties die zich in de wereld afspelen.

Angsten horen bij het opgroeien, maar wanneer de angst niet passend is voor de leeftijd, niet proportioneel is bij de situatie, te lang aanhoudt, of daadwerkelijk een belemmering gaat vormen, kan extra ondersteuning gewenst zijn. Breinbaas kan deze steun in de rug zijn en bijdragen aan een veilige basis zonder angsten.

Gevolgen van angst

Kinderen die angstig zijn geven dat soms zelf aan, maar angsten kunnen zich ook uiten in boosheid, opstandig gedrag, slecht slapen of huilen. Ook klagen over fysieke symptomen, als gevolg van angsten, komt vaak voor. Daarnaast kunnen kinderen erg piekeren en zich zorgen maken over wat er allemaal fout kan gaan. Dit kan een behoorlijke stempel drukken op de stemming en levensgeluk van kinderen.

Angsten overmeesteren

Wanneer kinderen deze angsten ervaren, helpt praten niet altijd. Vooral jongeren weten vaak dat hun angsten niet reëel zijn, maar desondanks voelen de angsten levensecht aan. Ze kunnen deze angsten niet eenvoudig wegredeneren en nemen jouw argumenten niet direct als waarheid aan. In de Breinbaas Fundament-cursus zullen kinderen de veiligheid voelen, ervaren en beleven. Ze zullen het letterlijk meemaken in hun fantasie, waardoor het brein de ervaring als werkelijkheid interpreteert. Omdat de kinderen zich op dat moment in een ontspannen staat bevinden, komt het brein in een suggestieve modus en zullen helpende en positieve gedachten opkomen. Het verankeren van deze positieve gedachten in het onderbewustzijn heeft een positief effect op de algehele ontwikkeling en het verminderen van angsten.

Breinbaas als oplossing

Hoe pakken we dit aan? Met de 5 breinavonturen van Breinbaas, zal er een basis gevormd worden. Tijdens deze breinavonturen zal je kind leren omgaan met ademhalingstechnieken en emoties. Daarnaast leert je kind om zichzelf krachtig en sterk te voelen, en wordt er aangeleerd hoe hij of zij goede ondersteuning en hulp kan vragen. 

Bij voorkeur luisteren kinderen dagelijks gedurende twee weken hooguit 15 minuten naar de breinavonturen. Na deze twee weken zullen de angsten al op grote vlakken zijn overwonnen, en weten de meeste breinbazen zelf het beste wanneer ze nog eens een breinavontuur nodig hebben. Wanneer de fundamentcursus afgerond is, zijn er aanvullende modules beschikbaar welke op thema gekozen kunnen worden. 

Ben je na het lezen van deze blog benieuwd naar de mogelijkheden van de breinavonturen, voor jouw kind? Wacht niet langer met de fundamentcursus en help jouw kind om zelf zijn of haar angsten op te lossen!

Breinbaas, 10 jaar 

“Mijn dochter is altijd een piekeraar geweest en kon nieuwe dingen heel eng vinden en dat lang blijven vinden. Totdat we Breinbaas gingen luisteren. Eerst 2 weken elke avond voor het slapen gaan, ik luisterde in bed gezellig met haar mee. En daarna wilde ze zeker 2 maanden alleen maar inslapen met een Breinbaas,. Langzaam merkte ik dat ze steviger werd, dapperder en bij enge dingen herstelde ze sneller, Lang leven Breinbaas!”

Inspiratie

Laatste blog berichten

Rechtstreeks contact met Dominiek of een vraag?

Breinbaas

Wordt jouw kind een breinbaas?