Beluister hier een kort fragment van onze nieuwe stemactrice Floor Paul:

Mentaal sterker worden

Emoties reguleren

Liefde voor zichzelf

Stress los laten en ontspannen

Voor wie is

Breinbaas?

Je gunt je kind een gezonde dosis zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld. Door allerlei factoren is dit soms niet het geval. Kinderen twijfelen aan zichzelf, vergelijken zich met anderen of kijken vooral naar wat er niet goed gaat. Het is een uitdaging voor een kind om zichzelf in onze snelle, op prestatiegerichte maatschappij, staande te houden.

Breinbaas werkt van binnenuit aan een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen. Een Breinbaas weet, voelt, ervaart en beleeft dat hij of zij goed genoeg is. En dat het van binnenuit komt. Zelfvertrouwen opbouwen is een inside job. Je hebt er feitelijk niemand voor nodig! En geen prestaties, je bent al je unieke zelf.

Hoe het werkt

Breinavonturen

Breinbaas werkt door middel van hypnose en visualisatietechnieken aan een sterke binnenkant. Een doorleefd gevoel van goed genoeg zijn, dat is onze missie voor de volgende generatie. Je hart volgen, je eigen pad lopen en je passie volgen. En leren van fouten ondertussen, lief zijn voor jezelf. Je eigen waarde zien en voelen, je talenten ontdekken en vooral doen wat je leuk vindt.

Door gebruik te maken van hun fantasie en hun verbeeldingskracht gaat de kinderen met Breinbaas hiermee aan de slag. Door de 5 fundament breinavonturen leren ze de basis, ademhalingstechnieken, omgaan met je emoties, je krachtig en sterk voelen en hulpbronnen aanboren. Kinderen luisteren ze bij voorkeur 2 weken dagelijks hooguit 15 minuten en daarna weten de meeste breinbazen zelf wel wat en wanneer ze een breinbaas kunnen gebruiken. Na de fundament cursus zijn er aanvullende modules beschikbaar die op thema gekozen kunnen worden.

Breinbaas helpt bij

Meer zelfvertrouwen

Je gunt je kind een gezonde dosis zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld. Door allerlei factoren is dit soms niet het geval. Kinderen twijfelen aan zichzelf, vergelijken zich met anderen of kijken vooral naar wat er niet goed gaat. Het is een uitdaging voor een kind om zichzelf in onze snelle, op prestatiegerichte maatschappij, staande te houden.

Breinbaas werkt van binnenuit aan een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen. Een Breinbaas weet, voelt, ervaart en beleeft dat hij of zij goed genoeg is. En dat het van binnenuit komt. Zelfvertrouwen opbouwen is een inside job. Je hebt er feitelijk niemand voor nodig! En geen prestaties, je bent al je unieke zelf.

We maken gebruik van datgene waar kinderen een ster in zijn, fantaseren. Ze fantaseren zich letterlijk naar een nieuwe realiteit. Onze binnenwereld is voor ons brein net zo echt als de directe realiteit, dezelfde neurologische paden worden geactiveerd. Dát is de kracht van hypnose. Door te visualiseren, kun je je mindset en dus je realiteit veranderen.

Dominiek: “Ik heb in mijn praktijk al honderden kinderen zien opbloeien door deze oefeningen. Meer zelfvertrouwen, betere emotieregulatie, vrolijker, zorgelozer, assertiever. Op zijn minst leren ze loslaten, ontspannen, sterk ademhalen. Ik ben benieuwd welke verschillen jullie op gaan merken.”

Breinbaas, 8 jaar

“Mijn dochter is altijd een piekeraar geweest en kon nieuwe dingen heel eng vinden en dat lang blijven vinden. Totdat we Breinbaas gingen luisteren. Eerst 2 weken elke avond voor het slapen gaan, ik luisterde in bed gezellig met haar mee. En daarna wilde ze zeker 2 maanden alleen maar inslapen met een Breinbaas,. Langzaam merkte ik dat ze steviger werd, dapperder en bij enge dingen herstelde ze sneller, Lang leve Breinbaas!”

Breinbaas, 10 jaar

“Mijn dochter vindt de breinavonturen geweldig. Ze noemt het mediteren voor het slapen gaan om een Breinbaas te worden. Ik merk aan haar dat ze met name minder moeite heeft om nieuwe dingen te proberen. Een half jaar heeft haar skateboard in de gang gestaan, maar nu is ze iedere dag aan het oefenen. Ze geeft niet op, wordt er steeds beter in en het wordt leuker en leuker! Erg fijn om haar zo trots te zien genieten buiten!”

Breinbaas helpt bij

Angst

Niet alleen naar boven durven, moeite met onbekende mensen of situaties of faalangst op school. Bij pubers veelal angst om er niet bij te horen, uitgelachen te worden of prestaties niet kunnen halen. Ook kunnen grotere angsten spelen over hoe het in de wereld gaat.
Angsten horen bij het opgroeien, maar wanneer de angst niet passend bij de leeftijd is, niet proportioneel bij de situatie, wanneer het te lang aanhoudt of echt een belemmering gaat vormen, kan extra ondersteuning gewenst zijn. Breinbaas kan een steun in de rug zijn en een veilige basis bieden.

Positieve gedachten

Praten helpt dan niet altijd. Kinderen en vooral jongeren weten vaak dat angsten niet reëel zijn, maar ze voelen levensecht. Ze kunnen het niet weg beredeneren en nemen jouw argumenten niet voor waarheid aan. In de breinbaas Fundament cursus gaan voelen, ervaren en beleven dat ze veilig zijn. doen we dat? 5 breinavonturen vormen de basis; ademhalingstechnieken, omgaan met je emoties, je krachtig en sterk voelen en hulpbronnen aanboren. Kinderen luisteren ze bij voorkeur 2 weken dagelijks hooguit 15 minuten en daarna weten de meeste breinbazen zelf wel wat en wanneer ze een breinbaas kunnen gebruiken. Na de fundament cursus zijn er aanvullende modules beschikbaar die op thema gekozen kunnen worden.

Breinbaas

Slaapproblemen


Talloze keren uit bed komen, niet af kunnen schakelen, enge dromen hebben of de rust niet kunnen vinden om naar bed te gaan. Er kunnen allerlei redenen zijn waarom het naar bed gaan niet gaat zoals je voor je kind of puber zou willen. Nachtrust is heel belangrijk voor ons allemaal en als dat problematisch verloopt, kan dat zowel voor ouder en kind frustrerend zijn.

Angsten en piekeren kunnen een rol spelen. Evenals de drukte en prikkels van de dag nog niet goed verwerkt hebben en daardoor niet de rust vinden om in slaap te kunnen vallen. Ontspanningsoefeningen kunnen daarbij helpen, naast opvoedkundige tips voor de aanpak van slaapproblemen en een goede slaap hygiëne.

Breinbaas helpt met het zowel lichamelijk als geestelijk ontspannen. Spanningen uit je lijf weg laten vloeien en je hoofd lekker leeg maken. Tegelijkertijd kunnen we werken aan de mogelijk onderliggende oorzaken van het slecht slapen, zoals angsten, zorgen of overprikkeling.

Door de breinavonturen zijn al vele kinderen beter gaan slapen:

  • Een puber valt al tijdens de luisteroefening in slaap terwijl ze eerder minsten een uur nog ligt na te denken
  • Een moeder vertelt dat haar kind dieper en sneller inslaapt na het luisteren van een breinavontuur
  • Een moeder die zelf samen met haar kind luistert in de avond en zo mee afschakelt met haar kind.
  • Een jongen met langdurige slaapproblemen door een angstig gevoel in bed, vertelt ‘Ik luister nu die brainavonturen niet meer, want als ik ga liggen ga ik mijn eigen verhalen bedenken. Dat angstige gevoel is er niet meer!’

Wordt jouw kind een breinbaas?